Menu Sluiten

Verzwakking van uitzendactiviteit zet zich voort in oktober.

In oktober 2022 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met -0,57% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze lichte achteruitgang is toe te schrijven aan een negatieve evolutie van het aantal gepresteerde uren in het arbeiderssegment van -1,52%, en een toename in het bediendesegment van +0,47%. 

In vergelijking met de maand oktober van vorig jaar, liet de uitzendsector een daling optekenen van -8,50%. Dit cijfer is het resultaat van een afname van de activiteit met -11,50% in het arbeiderssegment, en met -4,23% in het bediendesegment. De Federgon-index bereikte 99,57 punten in oktober 2022 tegenover 100,14 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

In oktober bevestigt uitzendarbeid opnieuw zijn rol als leidende indicator die de economische bezorgdheden weerspiegelt. Het is niet onverwacht dat de daling sterker is in het meer conjunctuurgevoelige arbeiderssegment.

Bron: https://federgon.be/de-federatie/uitzendarbeid/

nl_NLDutch